Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (1)

Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer:- In general, I do prefer public transportation as this is more environmentally friendly and cost-effective. However, I use my personal car when accompanying my family.

Question 2:- What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer:- This is Metro, obviously. Because it is very comfortable and easy to board, the tickets are available online with an option for a recharge card which can be topped up any time through the internet. This is the most used transport medium in my home town.

Question 3:- Is it easy to catch a bus in your country?

Answer:- Well, it is easy most of the time except when there is a problem with the weather or a huge rush because of the festival. Generally, the bus stops are not crowded during non-office hours; however, catching the bus during office hours is a challenge.

Question 4:- Is driving to work popular in your country?

Answer:- Yeah, it is very much popular in my country; people used to drive their personal car while going to the office. But I believe the trend is changing nowadays because people are getting aware of problems associated with pollution. Hence they are pooling with their colleagues, which is more environmentally friendly and economical.

Question 5:- What do you think will become the most popular means of transportation in your country?

Answer:- It’s the metro obviously because most of the cities have that transportation medium already and people are habitual in using that. It’s easy to board and faster than any other transportation medium. The cleanliness and safety in the metro is also an important factor that every passenger appreciates.

Question 6:- Do you like indoor activities?

Answer:- Sometimes, I prefer Indoor activities. Especially during this Covid time where we are forced to stay indoors because of lockdown. I spent my time doing indoor exercises after finishing my office work.

Question 7:- What indoor activities do you like?

Answer:- I love to do some physical exercise which includes push-ups, pull-ups and dancing.

Question 8:- How much time do you spend indoors every week?

Answer:- Honestly speaking, I used to spend most of my time indoors; I am a couch person. I used to sit and watch TV most of the time. Besides that, I love to spend my time using my tablet, where I surf the internet and read the news.

Question 9:- What types of indoor activities are popular in your country?

Answer:- In my country, People are fond of playing cards, carom-board and ludo. They used to play these games with family members. Children are quite interested in carom board, and ludo only while older people sticks to card.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top