Describe a Time when You Gave Advice to Someone (5) (1)

Describe a Time when You Gave Advice to Someone

Describe a time when you gave advice to someone

  • Who you gave advice to,
  • What the advice was,
  • Why you give the advice,
  • how do you feel about the advice?

Sample Answer of Describe a Time when You Gave Advice to Someone

Giving advice to someone is not an easy task because if something goes wrong, then it totally is my fault. So I have to make sure that I can give my best advice to someone and they can make better from that advice. I remember I gave advice to my brother in 2019 when he was completing school, and then he came to me to ask what college he chose and what course he wanted to pick. So I gave him the advice to go into global college it is one of the best colleges in our city, and also he can multiple options fo courses and easily achieve his goals in life then I ask my brother what he wants to be in future so he told me that he could do the hotel management then I gave him advice that if you choose this course then you have to work hard and achieve your goals and he agrees to do that. I think my advice helped him a lot in his life because he is very happy and do his best and also study hard and I felt that my advice was good for him.

Follow-ups of Describe a Time when You Gave Advice to Someone

Question 1:- Giving and receiving advice is common in your country?

Answer:- Yes, giving and receiving a piece of advice is very common in my country because everyone is helpful in my country and give their best advice to everyone.

Question 2:- Who usually gives you advice?

Answer:- I usually take my dad’s advice because he learns a lot in his life, and I think he can give me the best advice. When I was confused about my college and course, he helped me a lot and gave me the best advice.

Question 3:- What kind of advice do parents give to their children?

Answer:- Parents always give the best advice to them because they cannot think that their children can be lost in their life.

Question 4:- How do experts give advice to others? (e.g a doctor gives advice to patients)

Answer:- Experts give the best advice to everyone and for the betterment of their clients. Like last month I went to my dentist, so she gave me the best advice for my teeth and also suggested me some good tips to clean my mouth.

Question 5:- What advice do parents give to teenagers about making friends?

Answer:- Parents always worry for their that they cannot make bad company friends because they can destroy their children’s future. That is why I make friends then my parents want to meet those friends so they can believe in my friend and me.

Question 6:- Whose advice is more helpful? Parents’ or friends’?

Answer:- I think both are giving the best advice to me because they both want I can do better in my life. Like my parents gave me the best advice and same my friends also help to do better in life.

Question 7:- Should children make decisions on their own?

Answer:- Yes, but I think it is important when they are 18+ because, before that, children are not prepared to make a decision.

Question 8:- How should parents help their children make decisions?

Answer:- Parents listen to children problems and help them with a piece of good advice because not any parents want bad for their children. My parents always listen to my problem, and I can easily share anything with my parents.

Question 9:- Do parents in your country take decisions for their children?

Answer:- Yes, in my country most of the decisions are taken by the parents because they know what is good or what is bad for their children and also they do not want that their children face any trouble.

Question 10:- Do you think it is advisable to listen to others’ advice when making decisions?

Answer:- I think taking others advice is a risky thing because you never know who gave good advice or who gave bad advice. So I think it is very important to take advice from our parents or friends because they always give good advice.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top