Friends Speaking Part 1 Questions With Answers (3) (1)

Friends Speaking Part 1 Questions With Answers

Friends Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Friends Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 How often do you talk to your friends?

Answer – Well, I talk with my friends 2 to 3 times every day. Apart from that, I am free from my work; at that time, I call with my friend to talk about daily events and share our thoughts.

Question 2 What do you think makes people have a long friendship?

Answer – I think that individuals can make their friends longer by understating each other and trust for them, and showcase honesty.

Question 3 Does it make things easier in a friendship if you have similar interests?

Answer – Definitely, friendship can be easier if similar people meet on the same platform. In this way, we can strengthen our bond and learn from new techniques and skills.

Question 4 How do people make friends now?

Answer – To be honest, people make friends easily compared to earlier times even though they do not meet personally. In the technological era, people can make friends through social platforms such as Facebook, Instagram, etc.

Question 5 Is friendship (= are friends) important to you? (Why?/Why not?)

Answer – Absolutely, friendship is an inevitable part of everyone life. Whenever I can face diffusely about academic and social, they give suggestions and advice for the right path.

Question 6 Do you prefer to spend time with friends or spend time alone? (Why?)

Answer: I spend a lot of time with friends and for myself, but generally, whenever I feel bored to death, I spend time with my friends.

Question 7 What do you and your friends do together?

Answer –  Whenever my friends and I meet at a particular place, we can do many activities. We can share the new idea and discuss the globe’s news and play the game with each other.

Question 8 Are friends more important than family? (Why?)

Answer – I think that both play a pivotal role in everyone’s life. If we talk about family, they can support for financial and for social terms. At the same time, friends can be helpful for academic and career issues.

Question 9 How do Indian people make friends? (= where, in what situations, e.g. at school & at work.)

Answer –  Well, Indian people love making new friends even if they have them in school or at work. They make new friends by communicating with other people and greeting someone.

Question 10 Do adults and children make friends in the same way?

Answer –  I think that adult makes their friend with mature person as well as according to their situation what kind of people they like. While children cannot be considered such thing and they can make friend easily even they will be helpful or not for them.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Animals Speaking part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top