IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Photos & Clothes ) Questions With Answer

Question 1:- What is your favourite item of clothing?

Answer- I like to wear a dhoti. It is very comfortable to wear one all year round irrespective of climate.

Question 2:- Are there any traditional clothes in your country?

Answer- Of course, there are many traditional clothes in my country. Khadi is one of the traditional cloth used in my state, and it varies in different states in India.

Question 3:- Where do you usually purchase your clothes?

Answer- Usually, I purchase my clothes in the traditional method by visiting a textile shop or mall. With this method, we can try it before paying for it. And can also replace it at the same moment we find any fault in the product.

Question 4:- Have you ever bought clothes online?

Answer- As a matter of fact, I haven’t purchased one, even though I planned to buy one for my brother.

Question 5:- Who do you usually take photos of?

Answer- I do have a pet dog, who is my model. I take photos of him in various postures and positions using different costumes.

Question 6:- How do you keep your photos?

Answer- Most of my photos are kept in my local drive of my pc or my smartphone space as I don’t trust cloud storage. It may cause some issues leading to the loss of my data.

Question 7:- Do you keep your photographs on your computer?

Answer- Absolutely, I do store them on my computers as a backup. Even if I list my Smartphone, I can retrieve it from my personal computer.

Question 8:- Have you framed any of your photos?

Answer- No, I haven’t framed any photos. But my parents did a lot of them. I had a plan for framing some, but I dropped that idea because of the confusion in selecting the best from it.

Question 9:- Do you prefer to send postcards to people or to send photos that you took yourself?

Answer- Surely, I do like to send postcards or photos of an occasion to others as it acts as a method of remembering that incident. Thus It will be in our minds forever.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top