IELTS Speaking Test Part 1 ( Home Decoration ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Home Decoration ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Home Decoration ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Home Decoration ) Questions With Answer

Question 1:- What kind of decoration do you prefer?

Answer- There are many kinds of decoration items such as paintings, decoration pieces, dolls and many others, but I like most handmade paintings in my home. I decorate my home with sketches of nature views and handmade paintings.

Question 2:- How is your home decorated?

Answer- I decorated my paintings hanging on the walls of my home, on the stairs, front door, and in many other places. These are eye-catching to the viewers.

Question 3:- What is your favourite colour when decorating your home?

Answer- Light colours with some contrasting shades are preferred over darker ones because using light colours in a home gives a wider look to the home.

Question 4:- What colour would you never use in your home?

Answer- I never use sharp colours to decode my home. These colours make the home more conjured and give a narrow look to the home.

Question 5:- What colour would you choose to paint the walls of your room?

Answer- I like mostly light colours with some medium as contrasting. The main walls are coloured with medium shades, and the other three with lighter one such type of colouring gives a modern look to the home.

Question 6:- Do people in your country like redecorating their homes?

Answer- yes, people change their living style with the era they renovate their home according to new trends. Most renovate from year to year giving new changes in their home with new innovations.

Question 7:- What is the new decorating trend for this year?

Answer- The most trendy is a dark kitchen with light colour Mabel, and furniture colour is more bold and darker, rooms with more decore with attach bathrooms are the decore of the year.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top