Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers (2) (1)

Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Colours IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 What colours do you like?

Answer – Well, I like different colours because colours make a person’s life exciting and beautiful. Out of many colours, I like the pink and black colour as they are prevalent nowadays and enhance a person’s personality.

Question 2 What is the most popular colour in India?

Answer – Well, it varies from person to person. If I talk about females, then pink and black is more popular, and the male gender prefers to wear light colours; the unique colours, as well as suit the complexion of a person, are mostly preferred by all people.

Question 3 Do you like to wear dark or bright colours?

Answer – Well I love to wear both colours. In the summer season, I prefer to wear light colours. While in the winter season, I mostly like to wear bright colours. So colours are chosen according to the climate. If the climate is hot, then people change their choices of colours.

Question 4 Did colour matter to you when you were a child?

Answer – No, it didn’t make any difference to me in my childhood. Because I had no understanding about the colours, whatever my parents had chosen the colour, I preferred to wear that one. So I had no particular choice regarding colours in my childhood.

Question 5 Does colour matter when you buy things?

Answer – Yes, now colours matter when I purchase anything like if I purchase a dress for me, then I usually prefer to choose pink colour, as well as black colour and the things at my home, are similarly of my choice of colours. So, colour affects me a lot in doing shopping.

Question 6 Which colour you don’t like to have in your home?

Answer – Well I wouldn’t say I like the red colour. It’s my personal taste. Moreover, the red colour makes me furious, and it makes the ambience of my home inhospitable. So I had great detested for this colour.

Question 7 What is the difference between men’s and women’s preferences on colours?

Answer – There is a negligible difference in the choice of colours in the case of males and females. Now every colour is accepted by males and females; but, on some occasions, females wear bright colours and males wear light colours, and the colours that are very common among men are black, white and grey. On the other hand, women also have a similar choice, but pink attract them more.

Question 8 Have you ever seen a rainbow?

Answer – Yes, many times, I have seen rainbows in the sky, and it makes the sky beautiful. Because rainbow has different colours, it reminds me of my childhood days when we used to sing a song after clearing the sky by looking at it.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Travel (Space Travel) & Plants Speaking part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top