Describe a Party You Attended During New Year's Days Recent Speaking Test

Describe a Party You Attended During New Year’s Days: Recent Speaking Test

Describe a party you attended during new year’s days

  • whose party it was?
  • where the party was held and who went to it?
  • what do people do during the party?

Sample Answer of Describe a Party You Attended During New Year’s Days

Second Sunday of the new year, I attended a wedding party of a senior colleague of mine during my undergraduate days in the capital town of another state. The party was attended by friends mostly from our school and family members of both bride and groom. However, the party was not elaborate, classy and well organized. All programs went according, and the menu served is top-notch. Different kinds of food were available, and people were served based on their tastes and demand. Souvenirs were properly distributed, and most people got at least one type of souvenir. All guests were calm and well behaved.

Follow-ups of Describe a Party You Attended During New Year’s Days

Question 1:- Do children like to party?

Answer- In the olden days and present time, children love to party, especially at birthday parties.

Question 2:- Do adults like to party?

Answer- Not all adults like a party; some love it while others do not.

Question 3:- Do you like loud music at parties?

Answer- I like music both at parties and when I am even alone. Loud music gives me to have a good feeling and makes me enjoy a party.

Question 4:- What types of parties do people have?

Answer- There are loads of parties nowadays, such as birthday parties, naming ceremonies, weddings, burials, and remembrance.

Question 5:- Why are parties important?

Answer- Parties are important because, in some way, they serve as entertainment and also provide a means for people to meet and dine together. Some people even make new friends at the party

Question 6:- Do you think parties will become more popular in the future?

Answer- With the rate at which people regard parties these days, I think they will be popular in the future.

Question 7:- Do people spend a lot of money on these parties in your country?

Answer- People spend a lot on parties nowadays to the extent that some even go to the length of taking a loan because of the party. Some even use the party as a means of showing off their wealth.

Question 8:- What are the main reasons why people organise family parties in your country?

Answer- The main reason why people organize a family party is to provide a means for people to gather and reunite.

Question 9:- Are there many differences between family parties and parties given by friends? Why do you think this is?

Answer- There is no major difference between a family party and a friend’s party because the main aim of both is a reunion.

Question 10:- Who tends to enjoy national celebrations more: young people or old people? Why?

Answer- Children enjoy the national party more than adults because they are given more preference.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top