IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & Accommodation ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & Accommodation ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & Accommodation ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & Accommodation ) Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or a flat?

Answer- I live in a four-bedroom flat apartment which is located on the outskirt of the city where I reside.

Question 2:- Is it a big place?

Answer- The place is neither big nor small, the rooms are normal-sized rooms with good ventilation and lightening.

Question 3:- How long have you lived there?

Answer- I have been there for a long time, almost 12 years now.

Question 4:- What do you like about living there?

Answer- The serenity of the environment is what I love most. Also, all roads that lead to the house are well tarred, which makes transportation to be easy.

Question 5:- Is there a garden in the place you live in?

Answer- There’s a small garden in the backyard which was cultivated by my dad. Inside the garden, different vegetables and fruits are planted. This garden serves a lot of purposes; apart from the fact that it contributes to the ventilation of the environment, the fruit trees provide shade where we relax most evenings.

Question 6:- Do you prefer hot weather or cold?

Answer- Cold weather is more comfortable than hot weather, so I prefer cold to hot weather.

Question 7:- Tell me about the weather in your country at different times of the year?

Answer- Hot weather usually extends from February to May, which is followed by a cold season from May to January.

Question 8:- Which time of the year did you enjoy the most when you were a child?

Answer- When I was young I used to like cold weather, up till now I still like cold weather.

Question 9:- Do you (usually) pay attention to the weather forecasts?

Answer- I don’t pay attention to the weather forecast because most times, they are not always correct.

Question 10:- Has the weather changed much in your country in recent years?

Answer- Great changes have been seen in weather in recent years. Cold and hot seasons do not follow the normal trend they used to back in the day. The recently cold period doesn’t last for a long time.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top