Fruits and Vegetables IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (2) (1)

Fruits and Vegetables IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Fruits and Vegetables IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Fruits and Vegetables IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like fruits and vegetables? OR Do you like to eat fruit(s) and vegetables?

Answer:- Definitely, I do. In fact, I include one or two vegetables in a meal, and I also eat seasonal fruits. As we all know, they are nutritious and full of proteins. So I think it is mandatory to have daily 2 to 3 vegetables and at least two fruits a day.

Question 2:- How often do you eat fruits and vegetables? OR Do you often eat fruit(s) and vegetables?

Answer:- As I mentioned earlier, I mostly include at least two veggies in a meal, such as I usually have one vegetable in sabzi with salad which consists of cucumber or carrot. Besides this, in the contest to fruit, I have a habit of eating an apple as it is said that an apple a day keeps a doctor away so that it.

Question 3:- Why do you think fruits and vegetables are important for us?

Answer:- As we know that for the proper working of the body, it requires protein, vitamins, fats, carbohydrates and so on. So, this can be fulfilled by consuming fruits and vegetables. So, I think it’s important to eat it.

Question 4:- What kind of fruit do you prefer?

Answer:- Actually, I love all fruits, but especially I like citrus fruits because they are full of vitamin C. Apart from this, I like to have seasonal fruits such as apples in the winter season and watermelon in the summer season.

Question 5:- What fruit(s) (and /or vegetables) do you especially like to eat?

Answer:- Among all fruits, I like most citrus fruit such as oranges and limited. Also, I have a daily habit of eating apples, to I like that also.

Question 6:- Do you like the same fruits and vegetables today as you did when you were a child?

Answer:- Yes, definitely. During my childhoods, I Used to have all of the fruits and same today, and I have all fruits. But mostly I liked tarter fruits such as mangoes and oranges even when I was a child.

Question 7:- What fruit and vegetables did you like to eat when you were a child?

Answer:- During my childhood, my father used to buy mostly seasonal fruits as today, so I used to have that. 

Question 8:- Is it easy (or convenient) to buy fruit and vegetables where you live?

Answer:- Yes definitely. Almost all types of fruits are available in my city. Due to convenient transportation now it is easier to transport fruit from produced city to transported city. So yes, it is convenient for the availability of fruit.

Question 9:- Do you think people should eat more fruits and vegetables?

Answer:- Yes definitely for smooth running of the body and to stay healthy we must take wat fruit and vegetable. Because, if we don’t eat these then consequently to fulfil deficiency we have to eat medicines. So I think it is convenient to eat fruits and vegetables.

Question 10:- Do you think it’s (really) necessary to eat fruits and vegetables?

Answer:- As we know, everything in this world has its own advantages, but overconsumption would lead to detrimental effects. Similarly, fruits and veggies have their own advantages. And definitely over consumption will disturb the system of our body and it may also lead to some disease So it is apparent that we should have a proper proportion of fruits and vegetables.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also read: Describe a Time when You Helped a Friend

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top