Describe a Time when You Helped a Friend

Describe a Time when You Helped a Friend

Describe a time when you helped a Friend

You should say

  • When was it?
  • How you helped him/her?
  • Why you helped him/her?
  • And how you felt about it?

Sample Answer of Describe a time when you helped a Friend

Humans are social animals and sometimes needs help in their tough times. As you know, nowadays the whole world is suffering from a pandemic of the corona. Around 4 months ago, I got a call from my friend that his whole family is infected with it, and they are quarantined by the health department in their home and told not to step out from home. So he told me to help and take care of them in that hard time. I went to him and purchased household material and other required things like fruits and vegetables. I did every possible step to help them to recover from that disease. I settled up carom in the house so they can divert their mind and did not feel stressed. After around 10 days, they felt better, and at that time, I was delighted, and I help my friend’s whole family to get well in that tough situation.

Follow-ups Describe a time when you helped a Friend

Question 1 How do people usually help each other?

Answer: I think if someone wants to help others, he does every possible thing that can be helpful for others, and if you have the ability to do the help, then you definitely do the same in any way.

Question 2 How is online help different from real-life help?

Answer – Answer: Online help is different as sometimes we don’t know the exact situation of the needy and neglect the same, but in real life, everything is in front of us, and we do every possible action, so things have gone in our favour.

Question 3 Should school be responsible for teaching students how to cooperate?

Answer: Yes I think schools should teach children to cooperate as sometimes people hesitate to talk or misbehave with others who are not known to them. If the students learn the ability to cooperate, then they are always looking forward to talking to others and help them if required.

Question 4 What are the differences between help from friends and help from family?

Answer: well, it depends on the situation. In some cases, we seek help from friends as we don’t want to let the matter solve by our family. However, the help of family is more quickly as we are emotionally attached with family members whereas help from friends is not speedy in most cases.

Question 5 Do you like helping others?

Answer: Yes, of course, I find great satisfaction in helping others, and if someone known to me needs help, I always try to help.

Question 6 Are people helpful nowadays?

Answer: Yes, with the help of technology, people can help others even if they are in remote areas and send help over the internet.

Question 7 Can people trust others easily in current times?

Answer: I think they are not as in the current era frauds are rising. So I don’t think people quickly trust others to help them. First, they do a proper investigation about the matter and then trust and help if everything is correct.

Question 8 What do you think is the reason behind people’s not helping behaviour?

Answer: As I already told you that the main reason behind this is fraud. Some people create fake photos and publish them in mass media and get money from others. So this behaviour of some persons put others in think to help or not.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Describe an Intelligent Person You Know

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top