Describe a City You Think Is Very Interesting Recent Speaking Cue Card

Describe a City You Think Is Very Interesting: Recent Speaking Cue Card

Describe a city you think is very interesting

  • Where it is?
  • What it is famous for?
  • How do you know this city?
  • And explain why you think it is very interesting?

Sample Answer of Describe a City You Think Is Very Interesting

Well, there are a number of cities available in my country. Apart from it, a different city is famous for different things. But today here I would like to talk about my favourite city Chandigarh. It is also the capital of Punjab and Haryana. It is approximately 2 km far away from my home town. Since that It is popular for different types of things. As well as in the Chandigarh, the sukhmani shop is well known for traditional clothes and shoes. Actually, last Sunday I visited there with my friends for my Passport appointment. Furthermore, at that time, I know him. It is a very beautiful city the many MNC companies are available in this city. It is popular for many elaborate malls and buildings. After that, the education system is very well, and the job opportunities are also available for many youngsters. All in all, I feel over the moon after visiting this city and watching the amenities of the city. So that’s why Chandigarh is a very interesting city all over the world.

Follow-ups of Describe a City You Think Is Very Interesting

Question 1:- Why do some people like to visit historical places?

Answer- Well, In my nation most individuals like to visit historical places. After visiting religious places, they can gain knowledge about any religion and tradition. Apart from it, most individuals are busy with their hectic schedules they feel tired, so that’s why they like to visit the historical places they get the peace as well as they feel fresh and comfortable.

Question 2:- Why do people go to a modern city?

Answer- Well, in my nation majority of individuals give more preference to the city as compared to rural areas. In the salad days of the millennium, the cities provide more opportunities to Individuals. Apart from it, in the cities, the electricity system is very well, and the bus service is also very frequently. In the cities, the education system is better, and many MnC companies are available in the cities. So that’s why they like to live in the cities.

Question 3:- What are the problems caused by maintaining a historical city?

Answer- Well, there are numerous demerits individuals are facing in historical places. Firstly, the individuals are facing the tourism problems as well as Infrastructure issues and road construction problems and many more. Nowadays, people are more facing the climates problem.

Question 4:- Do you think having too many tourists is a positive thing for historical attractions?

Answer- No, I think it is not a positive thing. Apart from it, tourism creates a lot of pollution problems as well as affects the climate conditions. In my perspective, historical places need more development and care. It is also the responsibility of authorities and individuals to maintain the history and take care of them.

Question 5:- What can we do to stop visitors from damaging historical places?

Answer- Well, people and authority can maintain historical places in many ways. Firstly, the government should put strict punishment and high fines on that person who damages the historical places. Secondly, the authority should apply CCTV cameras on all sides of religious places. With the help of these steps, people can save historic places.

Question 6:- Do you think too many tourists is a positive thing for historical attractions?

Answer- No, I think it is not a positive thing. Apart from it, tourism creates a lot of pollution problems as well as affects the climate conditions. In my perspective, historical places need more development and care. It is also the responsibility of the individuals to maintain religious places.

Question 7:- Why do some young people like to live in cities?

Answer- Well, the youngest individuals like to live in the cities. Apart from it, the cities provide job opportunities to youngsters as well as in the cities, and there are no amenities provided to the individuals. After that in the cities, the education system is very well, and the transport system is very that’s why the adults give the more preference to cities.

Question 8:- Do most elderly people live in the city or in the countryside?

Answer- Well, mostly elderly people live in the backward areas. After, the elderly people do have not enough knowledge about any area. They are unaware of any areas. So that’s why they give more preference to Countryside areas. Apart from it, nowadays due to education qualification they move on the cities.

Question 9:- Do you think well-developed tourism will have negative effects on local people?

Answer- Well, tourism has a negative effect on the individual. Such as, tourism creates a pollution problem. It affects people’s health like an effect on the skin and mind of the individual. Due to the pollution, the heart attacks problem is also increased.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top