IELTS Speaking Test Part 1 ( Food & Weather ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Food & Weather ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Food & Weather ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Food & Weather ) Questions With Answer

Question 1:- Do you have a healthy diet?

Answer- Yes, I have followed the healthy diet plan. Apart from that, in my daily routine, I follow the same pattern as well as I eat bread and butter. It is beneficial for me. Then with the help of bread, I can maintain their body.

Question 2:- Do you prefer eating at home or eating out?

Answer- Well, it depends upon my mood. Apart from this, I mostly eat the food at home. I think homemade food is health-conscious. With the help of homemade food, I can maintain my health. After that time I eat food outside with my kith and kins.

Question 3:- Do you like ordering food to be delivered?

Answer- No, I don’t like to share the ordering food to deliver with others. Apart from that, I think sharing is not a good thing. So that’s why I don’t share anything with someone.

Question 4:- Who do you get food delivered with?

Answer- Well, I get food delivery in various ways, such as I can get the food with the help of mobile apps. After that, sometimes, I order the food with the help of an online mood. For instance, last Sunday, on my friend’s birthday, I ordered a pizza with the help of mobile apps then he delivered me in 15 minutes at home. In my opinion, this is the best way for me.

Question 5:- Do you eat meals differently now compared to when you were little?

Answer- Yes, definitely I eat different varieties of food as compared to the past. Apart from it, when I was a child that time I mostly gave more preference to homemade. Then on the salad days of the millennium, I mostly eat junk food as well, as junk food is better for me.

Question 6:- What sort of weather do you like the most?

Answer- Well, I live in India. There are numerous types of weather available in my country. After that, I mostly liked the winter because this weather suited my personality. Apart from that, in this crispy weather, I spend quality time with my kith and kins. I eat different varieties of dishes and go shopping.

Question 7:- Would you say the weather in your hometown is suitable for working (or studying)?

Answer- Yes, I would say the weather in my nation is suitable for everyone. Apart from it, On the salad days of the millennium, the weather is winter. Most individuals are addicted to this weather because they are living in India. So, In my opinion, the weather is not affecting the home and studies.

Question 8:- Would you like to move to a place with different weather?

Answer- No, I would not like to live in another place. Furthermore, in my place the weather is winter. I love this weather because it is my favourite weather. After that, it suits my personality. In this weather, I spend quality time with my friends. But nowadays I have a plan to go abroad for my future studies, but after completing my study, I come back here because I think this weather is best for me rather than others.

Question 9:- What season (or weather) do you think is most suitable for work and/or study?

Answer- Well, there are a number of weathers available in my country. Apart from it, in my perspective, the spring weather is suitable for everyone because these days the nights are silly as well as the day the time is soaked. In my perspective, this weather is better for working and studying.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top