Talk About a Famous Person That You Are Interested in (1)

Talk About a Famous Person That You Are Interested in

Talk about a famous person that you are interested in

  • Who this person is?
  • How do you know about this person?
  • What sort of life did they have before they became famous?
  • How did this person become famous?
  • Why do you like this person?

Sample Answer of Talk About a Famous Person That You Are Interested in

Famous People are loved by the public either because of their personalities or how they take charge of their positions. One famous person that I know is a man called Adedokun. He is the king of one of Yoruba ancient towns. I got to know this man through his service to humanity that is going viral on social media. He used to be a barrister before he became a king.

When he was an active barrister, people said he was a faithful barrister that you can depend on. Also, he is human rights activist, always fighting for the less privileged in society as a means of giving back to society. He became popular during his second year of reign as a king when he built a big school for orphans and children from a poor families.

This school provides free education, free food and shelter for this child with the aim of building leaders of tomorrow. Many people were marvelled by the opening of this school because it is rare to see an individual doing that alone without any governmental or non-governmental support.

I so much like this man because of his act of giving hope to hopeless people. He is down to the earth, and someone can hardly know he is king because he is so reserved.

Follow ups Talk About a Famous Person That You Are Interested in

Question 1:- What are the advantages of being famous?

Answer – Public respect is one of the advantages of being famous. Famous People are highly respected by the public. They have preferential treatment in almost all settings. Another advantage As role modelling, they portray characters that citizens need to emulate for community growth.

Question 2:- What are the disadvantages of being famous?

Answer – Lack of privacy is the major disadvantage of being famous. Famous People don’t have a private life. People tend to poke their nose into their matters.

Question 3:- Should famous personalities have a personal life?

Answer – Famous personalities deserve personal life like other people. They should have their space.

Question 4:- Which qualities should a famous person have?

Answer – A famous personality should have the following qualities; they must be a good role model, must be humble, loyal and have a good human relationship.

Question 5:- Why does the young generation copy them?

Answer –  Young people copy famous People because they believe whatever these people do is right and best.

Question 6:- Why is it important to have role models?

Answer – Role models serve as a mirror to someone. They are people someone can look up to shape one’s character. They help to motivate people.

Question 7:- Who were the famous people 50 years ago and who will be famous in the next 50 years?

Answer – Before politicians used to be the most famous but in the future, celebrities, especially musicians, will be the most famous.

Question 8:- If you have a chance to become famous what would be your attitude?

Answer – If I have the opportunity to be famous, I would like to use the position to influence people positively.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also Read Describe a Computer/phone Game You Enjoy Playing Since Your Childhood

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top