Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (4) (1)

Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Politeness IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Politeness IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Who teaches you to be polite?

Answer:- Of course, my parents and beloved teachers were taught me to be polite. I strongly believe that being a human is an inevitable quality.

Question 2. How do Indian people show politeness?

Answer:- Indians show their politeness in spectacular ways. Firstly, they behave very politely to the elders, parents, and teachers. Secondly, they consider others as brothers and sisters. In addition, they help them all without hesitation. Lastly, do not lie to others.

Question 3. Has the way people show politeness changed in India?

Answer:- Not exactly. Politeness is closely interrelated to our culture and tradition. So, people in India show their politeness on every occasion in their life. However, there are certain people who do not believe in cultural and traditional values. They are not supposed to show few contradictions.

Question 4. Are you angry with people who are late?

Answer:- Honestly, I do not. Despite this, I will try to know the reason why they became late. After that, I try to understand the value of time and how long I have been waiting for them.

Question 5. Do you think that people have less free time today than in the past? Why?

Answer:- Not exactly. In our daily life, every individual gets the same number of hours in a day for doing things—both in the present and past days. So, there is no need for comparison in this regard. However, it is always better to use time wisely and effectively.

Question 6. Do you think that the quality of living is increasing? How?

Answer:- Of course, along with us, the external facilities, infrastructure, transportation, and availability of commodities are attainably increasing. Rather than this, individuals had cumulative resources to get materials from each and every corner of the world. Obviously, individuals’ quality of life may increase along with this.

Question 7. Today people use machinery to automate everything. Is it good or bad?

Answer:- It had both positive and negative impacts. On the one side, it may be beneficial for employers to reduce manpower, consistency and easily achieve targets. On the other hand, it causes to reduce job opportunities.

Question 8. How does modern technology help to save time?

Answer:- Modern technology helps everyone to do things in the time frame. People are very curious about time in their life. Artificial intelligence helps us to reduce task load and easily solve issues. And electronic gadgets were implemented in every sector. This also helps us reduce the heavy job burden.

Question 9. Do you agree that people should let the machinery do everything?

Answer:- No. types of machinery are helpful to reduce workloads. But they do not have the ability to think and act. So, there is a chance for rudderless activities. In addition, strict supervision required both manufacturing and production fields.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also read: As the Population of A Nation Increases, New Houses Are Needed

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top