Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (2) (1)

Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Hometown & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What is your country famous for?

Answer:- My country is famous for diverse varieties of culture as well as several languages. There are around 54 languages spoken by different states.

Question 2:- Where do you live in your country?

Answer:- I live in the southern part of our country, which is named Kerala, which is God in the country. The main attraction of our state is greenery.

Question 3:- Is it an interesting place to live?

Answer:- Yes, of course, there are many interesting places are available in our nation, especially for tourism. The Northern region is a tourist spot of our country apart from that going to the southern part there are many greenery atmospheres can be felt through the tourism.

Question 4:- Are you planning to live there in the future?

Answer:- Yes, I do love to live in my country because it is my home country, and this feels like at home.

Question 5:- How is the weather today?

Answer:- Today the weather is Sunny but after we get a slight rainfall. I love Sunny as well as the rainy season. The climate is changing rapidly because of the change in the atmosphere.

Question 6:- What’s your favourite kind of weather?

Answer:- I do love to sunny because the climate which makes me more energy while Sunny and it gives me full of energy to do all activities in that day.

Question 7:- Is there any type of weather you don’t like?

Answer:- To be frank, I do like every climate; however rainy season makes me lazy because at times I feel sleepy and eat more food, and it makes me fat, so this is the reason why I don’t like the rainy season apart from that, I like the rainy season and all other seasons.

Question 8:- What is the climate like in your country?

Answer:- In my country, the temperature is 30 degrees which are hot. Apart from that, our country has a different temperature in a different region, in the North area, it is for snow, but in the case of Southern, it is very hot.

Question 9:- Does the weather affect people’s lives in your country?

Answer:- No, I don’t think so because everyone is capable of changing according to the climate and in my opinion that everyone is suitable for the climate we have been blessed with different climates in a year, so we are enjoying different climates in our country.

Question 10:- Do people change in the summer?

Answer:- Sometimes people like to travel to snowfall areas in the summer season for enjoying different climates; however, some other people like to stay in the Sunny season.

Question 11:- Does bad weather ever affect transport in your country?

Answer:- To be honest, yes because too rainy season will make the traffic jam for two to three hours, so it makes it difficult for people to reach their destiny.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also read: Describe a Garden or Park You Remember

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top