Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (2) (1)

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Home Town IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Can you tell me about your hometown?

Answer:- Well, my home town is in Andhra Pradesh state, and its name is Chittoor. It is a kind of collaboration between rural and urban areas. Almost all the facilities are available in our town, and people are really friendly.

Question 2:- How has your hometown changed over the years?

Answer:- Actually, my hometown has changed a lot since my childhood. I see so many developments related to transportation and the municipal corporation. Even people’s way of living changed gradually during all these years.

Question 3:- Is there any way your hometown could be made better?

Answer:- I am not exactly sure of what else it’s lacking now. I guess it’s a complete and well-developed town, for now, making all the requirements to be available to residents with so much ease.

Question 4:- Are there good transportation links to your hometown?

Answer:- Yes, transportation has improved a lot, as I stated earlier, and now I can reach my hometown through car, bus, and train. Surprisingly I can find many pools rides available from here to my hometown at most times of the day.

Question 5:- What kind of jobs do the people in your hometown do?

Answer:- People in my hometown prefer doing their own business mostly. There are people who do different jobs as well, but the majority of people can be seen running their own service centres, stationery shops, café, street food centres.

Question 6:- Do you have a lot of friends?

Answer:- Of course, I have a huge number of friends to date. Also, I am in touch with my childhood friends in my hometown. As I keep myself open to new people, I am still making new friends day by day, increasing my friends count.

Question 7:- Who is your best friend and why?

Answer:- My best friend’s name is kavya, and she is my childhood friend. We studied our complete schooling in the same school and same class. As we have known each other in and out for so long, we share a great bond, and so I trust her more than anyone. So she is my best friend forever.

Question 8:- Who would you most like to be friends with and why?

Answer:- I usually get the vibe with people who are a little similar to me but more of an opposite character of mine. So I feel I like to be friends with ones who are crazy and understand me well enough.

Question 9:- What kind of person can you make friends with easily?

Answer:- Well, it depends on my mood and the situation I am in, to be upfront. In general, I can make anyone comfortable with me and gain their trust for friendship after spending a good amount of time with them. Only if I am in some stressful situations, I don’t feel like knowing much about them and so will take my own time to get familiar with them.

Question 10:- Which is more important to you, friends or family?

Answer:- According to me, both are really important. None of them is replaceable. My parents always give me the confidence that they are there for me in all situations. On the other hand, my friends are the ones who make me push out of my boundaries and achieve things in my life. They are my real stress busters. So both are crucial for me.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top