Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (2) (1)

Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Family & Housework IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How many people are there in your immediate family?

Answer – Well, I can’t really say precisely how many we are right now because most of my family members are living outside, but I think we should be about 18 for now.

Question 2:- Who do you get on best within your family?

Answer – My younger sister is too close to me, and we do things together, so I can it’s my little sister.

Question 3:- Do you have a large extended family?

Answer – Yes, of course, I have a very large family with in-laws, nieces and nephews.

Question 4:- What do you do together with your family?

Answer – We eat together, do a family worship together where we discuss our spiritual matters and other non-spiritual activities too

Question 5:- Why is family important to you?

Answer – It’s crucial to me because first, they protect me, they make me have a sense of belonging, and they also provide for most of my needs.

Question 6:- Do you do housework at home?

Answer – Yes, as the first daughter of my own parents, most of the house chores are done by me, but sometimes my younger sister, I mentioned earlier, helps me in things like washing small plates and pots.

Question 7:- What kind of housework do you often do?

Answer – I do most of the family’s cooking, gardening, and, most importantly, keeping the house in order.

Question 8:- Did you do housework when you were a child?

Answer – Not often because I have four elder brothers, and as the only girl that time, they tend to pamper me, but my mother sometimes will want me to wash plates and dress my own bed.

Question 9:- Do you think that children should do housework?

Answer – Yes, they should, but it has to be within their capability and strength.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also Read Boats IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top