Advertisements & Books IELTS Speaking part 1 Questions With Answers (1)

Advertisements & Books IELTS Speaking part 1 Questions With Answers

Advertisements & Books IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Advertisements & Books IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like reading books? Why?

Answer – Reading books is an essential part of the mental development of an individual. It’s a yes for me because it’s an interesting thing to do and helps me to learn more vocabulary and new stuffs.

Question 2:- What book would you take on a long journey?

Answer – I will prefer to go in for a classic book due to its charisma and propelling urge to read every bit of the events that transpired over the years.

Question 3:- How easy is it for you to read books in English?

Answer – It’s quite easy for me to read books in English as the official language of my country is English, and I have been taught from a tender age to my tertiary level in the English language.

Question 4:- Have you given up reading a book recently?

Answer – I wouldn’t trade that for anything as I believe reading is an activity that is part of me, so a No for me.

Question 5:- What kind of people like reading and what kind of people don’t like reading very much?

Answer – Most individuals delve into the reading of materials pertaining to their interests. But I believe it’s all attributed to the ready availability of reading materials especially for those who are more into the language studying, but a isn’t for those who don’t have an interest, and it’s could any person irrespective of their personalities.

Question 6:- Do you like watching advertisements?

Answer – I do watch adverts, especially in between movies that are being shown on my multi – tv dish. It comes in varieties ranging from e – product to groceries, but some content is not friendly for children to watch.

Question 7:- Will you buy something because of an advertisement?

Answer – Not really, as I am the type that I don’t readily buy into ideas just shown on TV. I prefer to know much and the customer reviews on a product before venturing into especially when it comes to electronic devices.

Question 8:- How do you feel when you see pop-up ads on the internet?8

Answer – At times, it’s really annoying as it interferes with surfing. Even though its content is useful in a way as it helps channel information to viewers surfing the internet but quite stressful to deal with in the first place.

Question 9:- Do you like funny or serious advertisements?

Answer – I prefer both as the two has their own pro’s and con’s, but usually, with the funny advert, it’s more entertaining refreshing to enjoy, which is quite the opposite of the serious advert but has a more enhancing effect on the viewer.

Question 10:- What makes a good advertisement?

Answer – The one with a clear description of the products, the ad effect and the way of it’s being communicated to the viewers. Most people will look out for the models used in the advert when it comes to fashion and accessories, but that shouldn’t be the case as the way a person wears clothing will quite be different from the other even though its attractiveness is what people might look for, but that is not the case for me.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also Read Some Employers Offer Their Employees Subsidized Membership of Gym or Sports Clubs

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top