Weekends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Weekends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weekends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 How do you usually spend your weekends? What do you usually do on weekends?

Answer – well, I’m working in a retail industry furniture shop I’ll get to only one day, so I’ll spend the complete day taking rest I will go to any Malls to chill around.

Question 2 In your country, do men and women usually do the same kind of things on weekends (or in their free time)?

Answer –  As I said earlier, I’ll go outside sometimes; I’ll plan with my friends to go out to any parks or beaches to chill with them.

Question 3 When do you spend time with your family?

Answer –  not exactly my countrymen and the women not having a habit of spending the holidays in the same way. Women mostly go on shopping on holiday, but men prefer to stay at home to take a rest.

Question 4 What did you do last weekend?

Answer – To be frank, every day I do spend time with my family, but on the holidays I could spend more time with my family.

Question 5 What do other people in your hometown (or in your country) usually do on weekends?

Answer –  My other friends in hometown they spend their weekend on going to dam, swimming in the river, trekking in the forest.

Question 6 What are you going to do next weekend?

Answer –  well last weekend itself was planned to visit an island where is full of water so this week I’m sure I’ll go to that place and refresh myself from the stress.

Question 7 Is there anything new that you would like to do on weekends?

Answer – I do spend all weekend regular hobbies with myself. I normally do like to watch movies.

Question 8 Do you like working on weekends?

Answer –  No, not at all. I always try to be with my loved ones, and especially on weekends ill never think about going to work.

Question 9 Do you think employees should have to work on weekends?

Answer –  To be frank, it depends upon the industry where the employees are working. For example, if it is a retail industry, they definitely need to work on weekends because only on weekends customers will come but on the other hand, just take an example of government employees. They do not need to work on that day.

Question 10 Do you think that weekends now are more important to you than when you were a child?

Answer –  yes, of course when I was a child I didn’t know the exact meaning of weekend, but when I grew up when I started to go to a job, I came to know the real meaning of weekend and how I’m supposed to spend it.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Describe a Dinner You Really Enjoyed

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top