Study IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Study IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Study IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Study IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What do you study?

Answer – I am learning a bachelor of science in nursing at University for development studies.

Question 2:- Where do you study that?

Answer –University for development studies in the northern part of my country, precisely tamale campus.

Question 3:- Why did you choose that subject?

Answer –I selected this particular subject because of the pain I had in my childhood, that is when my younger brother was seriously sick with me alone in the house, and I felt helpless because I could not do anything for him to feel better since our parents are not around, so I called a neighbour for help before my younger brother was send to hospital for treatment.

Question 4:- Is it a popular subject in your country?

Answer –Yes, in my nation, it is very popular because of the demand for health care providers in the world; a lot of people are doing it to help the world as well as our nation.

Question 5:- Do you like that subject?

Answer –I have loved it since the day my younger brother fell sick and was useless at that moment, so I started liking it so that in the future I can help some people when they are sick.

Question 6:- Do you get on with your colleagues?

Answer –Yes, I do, although I learn a lot, I don’t let it take me away from my social life, so I always get in touch with my friends in my leisure time.

Question 7:- What was your first day like?

Answer –It was normal since have m passed through junior and senior high. I saw it to be the same but with a little maturity.

Question 8:- What are the main aspects of your subject?

Answer –Surgical, medical, pediatric, anatomy and physiology, obstetrics and gynaecology and mental health are my main subjects because they teach much about my career.

Question 9:- If you had the chance, would you change the subject?

Answer –Yes, I will do it over and over when the chance is given to me because I want to take care of those who are sick.

Question 10:- Do you plan to get a job in the same field as your subject?

Answer –Yes I that is exactly where I want to work, so I have planned for it and am in a hurry to start it.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also Read Crimes Rates amongst Younger People Have Been Rising

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top