Mobile phones & Magazine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (5) (1)

Mobile phones & Magazine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Mobile phones & Magazine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Mobile phones & Magazine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- How is the noise level in your city?

Answer:- There are pretty much higher levels of noise in my city because it’s a very busy industrial town with loads of heavy vehicles that move in and out, sometimes bringing in raw materials for the manufacturing sector. Besides, it’s always bustling with people going up and about doing their everyday business.

Question 2:- Where does noise in urban areas come from?

Answer:- In many cities l believe, some of the noise is made by blaring horns of buses and trucks, in the developing nations street hawkers also contribute to the noise but above all running machines or appliances from shops, or manufacturing industries are the noises.

Question 3:- Do you think it is important to be alone sometimes?

Answer:- I suppose every individual should get time to refresh and brace for other tasks ahead, thereby also improving their cognitive skills, and this l believe they can only be achieved in a serene atmosphere.

Question 4:- What is the importance of belonging to a certain group?

Answer:- According to one philosopher (Maslow) he discovered that every individual needs to fulfill the sense of belonging through identifying with either a family or group for them to reach self-actualization, so l reckon it’s the chief reason.

Question 5:- What are the problems you could have if you go out together in a big group?

Answer:- Well, l suppose it depends on the qualities of the individuals who constitute the group and what motives you want to fulfill on going out, for example, if it a group of Millenials hanging out for a good cause, they won’t have any trouble, but problems could arise like violence if it’s teenagers who are out drinking or indulging in bad behavior.

Question 6:- How often do you take the bus?

Answer:- The transport system in my country leaves a lot to be desired, and the many buses we have on our roads are not the most comfortable ones to travel on, so l usually opt to travel on private transport rather than the old buses with worn-out tires.

Question 7:- When was the first time you took a taxi?

Answer:- Well, the first and only time l had to hire a taxi was when l wanted to get to Pgh Hosp for my first interview. Because in our country, taxis make life easier for anyone wishing to reach their destination faster.

Question 8:- What are the advantages of taking a taxi compared with buses?

Answer:- The benefits of boarding a taxi that l can think of are safe and reliable travel to your place of destination. For example, you get to travel alone and get wherever you want in the quickest possible time. To add on, taxis are just a call away; you just need to give them a ring, and in no time, they will be at your doorstep to take drive you to any place that you want.

Question 9:- Is it convenient to take the bus/taxi in your city?

Answer:- Because of the poor transport network in my country, taxis have become lifesavers especially when you want to get from point A to B without any hustles, you just call a cab, and they will happily oblige to take you around the city but of cause be prepared to fork out a lot of money from your pocket.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Television and Radio IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top