IELTS Speaking Test Part 1 ( Internet & Major ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Internet & Major ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Internet & Major ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Internet & Major ) Questions With Answer

Question 1:- How important is the Internet to you?

Answer- The internet plays a significant role in my life as it is the key source for my learning purpose.

Question 2:- Do you use the Internet more for work or in your free time?

Answer- I make use of the internet more during my free hours for surfing through the social media apps like Instagram and WhatsApp.

Question 3:- Do you think you use the Internet too much?

Answer- Definitely yes, because I make use of the internet for my day to day live classes which are almost 6 hours continuous.

Question 4:- How will the Internet develop in the future?

Answer- We live in a developing country where the internet plays a major part in helping the nation for its holistic development for the future, such as advanced education and technology.

Question 5:- Are there any negative things about the Internet?

Answer- Yes, of course, like a coin with both sides, the internet also has advantages and disadvantages. Overuse of the internet influence a person’s mental stability and can even lead to stress and suicidal thoughts.

Question 6:- What is your major? Or what was your major?

Answer- I majored in science which I wanted for my future medical studies.

Question 7:- Did you or do you like it?

Answer- I really like science because it’s interesting to study the body.

Question 8:- Is it a popular subject at your university?

Answer- Yes, science is really a popular subject as it is essential in every aspect of life.

Question 9:- If you could change to another subject, what would it be?

Answer- I will change my major to psychology if I ever get a chance because it helps to know about mental health and stability.

Question 10:- Would you change it if you had the chance?

Answer- No, I will not change my major from science because I need it for my further studies.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top