Housework & Family IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (1)

Housework & Family IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Housework & Family IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Housework & Family IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How many people are there in your immediate family?

Answer – In my family, there are five members. It includes my father, mother and my two brothers. My father is a farmer, and my mother is a housewife. My elder brother is an Engineer in the profession while my younger brother is a student.

Question 2:- Who do you get on best within your family?

Answer – I’m precious to my family member since I’m the only girl child in my family. Best things are often bought by them to me. I’m so glad about the way of their care.

Question 3:- Do you have a large extended family?

Answer – Yes, we have a large extended family. It has a deep route and extends across the state. We conduct family reunions every year and keep in touch with others.

Question 4:- What do you do together with your family?

Answer – Usually, we spend the lion’s share of our time in the living room. We eat there, we watch the cinema there and even sometimes sleep there. My father is a farmer, so we own a vegetable garden on our land. This is the thing we do together.

Question 5:- Why is family important to you?

Answer – My family is important to me. It is the place where I got the warmth of love and security. I am free from tensions. They are very supportive, caring, positive and intelligent too. My family is my strength and pillar of my growth.

Question 6:- Do you do housework at home?

Answer – Occasionally. Since I’m the only girl child so they gave concession in all aspects and made me feel good in every aspect. I usually help my mother with kitchen work.

Question 7:- What kind of housework do you often do?

Answer – I lend a helping hand to my mother in doing household work. I usually help her with cleaning purposes, and even sometimes, I cook food for others.

Question 8:- Did you do housework when you were a child?

Answer – No, I did not do housework when I was a child. My mother did not give me a chance to me. At that time, I am very curious about doing things.

Question 9:- Do you think that children should do housework?

Answer – Yes, of course, it helps to become independent and be responsible to Tootoo.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top