High School and Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

High School and Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


High School and Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Where is your hometown?

Answer – My hometown is a small village in Isfahan, called Abiazan, with a rich history and culture and much Ancient heritage, but I never get enough of visiting them.

Question 2:- How often do you visit your hometown?

Answer – I visit my hometown quite often since my uncle lives there, so I pay them visits every month or every two months.

Question 3:- How many people live in your hometown?

Answer – My village is populated by around 1000 people that some of them are travelling between cities to work and the rest are locals.

Question 4:- What is your hometown famous for?

Answer – My hometown is famous for saffron which is one main product that we export to the other cities in other countries and also pair that are preferable with people in Iran and also for pomegranates that can be found widely in autumn.

Question 5:- What’s the oldest part of your hometown?

Answer – There is an old mosque in the village. That is considered to be 2000 years old.

Question 6:- Who was your favourite teacher in high school?

Answer – My favourite teacher in high school was my chemistry teacher that made me very interested in the lesson; however, I didn’t feel like I was going to like the lesson on the very first day.

Question 7:- What’s your favourite subject in high school?

Answer – My favourite subject in all time of my study years was language namely Arabic, English and the next as I said it was chemistry just owing that to my great teacher.

Question 8:- Do you still remember what happened on your first day of high school?

Answer – Well, on the first day of my school, I wasn’t just like the other kids. I mean crying or panicking! I was very curious about the class about the teachers so I couldn’t wait for every next minute. I just wanted to figure out what would happen. I would like to go to the class. I would like to see the teacher. I would be crazy about the next day going back to school, but that was just for the very beginning.

Question 9:- Do you still keep in touch with your friends from high school?’ Do you miss your life in high school?

Answer – Yes, I still remember the days of high school we used to have a lot of fun with my classmates, and sometimes I miss them, and I can find some of them on social networks like Instagram and Facebook, so it’s not very difficult to find them again, and I still stay in touch I’m still in touch with some of them for my birthday I would see them like annually.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top