Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Dictionary & Mobile Apps IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 Do you often use a dictionary? If yes, how often and what for? If no, why not? If not very often, say how often and why not very often?

Answer – Yes, I often use a dictionary. I use it on a day to day basis as I like to discover new words, and it really helps in increasing my vocabulary.

Question 2 Do you prefer to use an electronic dictionary or a dictionary made of paper?

Answer – I prefer using an electronic dictionary as it is easily accessible and prevents the hassle of carrying a paper dictionary everywhere.

Question 3 If someone gave you a dictionary as a gift, how would you feel?

Answer – I would be really elated as it is a beneficial gift to give to someone.

Question 4 Do you think it would be interesting to write a dictionary? OR Do you think it would be interesting to be part of a team writing a dictionary?

Answer – I’ve never thought about it, but now that I think of it, it would be great to be a part of a team writing a dictionary. It would help us to learn new words.

Question 5 What kind of person do you think writes a dictionary?

Answer – I think a person who has sufficient command over a language and is keen on improving his knowledge writes a dictionary.

Question 6 Which mobile apps do you use?

Answer – I use various mobile apps for social networking, shopping, ordering food, reading books, playing games, messaging and many more.

Question 7 Which ones do you want to use?

Answer – I prefer using social networking apps like Facebook, Instagram, and others daily as they keep you virtually connected to your friends and family.

Question 8 Which ones are popular in your country?

Answer – Many apps are popular in my country, including WhatsApp, Facebook, Instagram, Amazon, Flipkart, Myntra, Swiggy, Zomato, YouTube, Uber and many more.

Question 9 Do you want to make an app?

I’m really intrigued by the idea of making an app. It would be really challenging. I would like to make an app for doctors to interact and share their experiences freely.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Animals Speaking part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top