Talk about a Toy You Liked in Your Childhood

Talk about a Toy You Liked in Your Childhood

Talk about a Toy You Liked in Your Childhood

You should say:

  • What was it?
  • Who gave it to you?
  • What it looked like?
  • Explain why it was a special toy for you?

Sample Answer of Talk about a toy you liked in your childhood

I had various types of toys in my childhood, like, Dools, cars, artificial weapons and utensils. Among all of them, I liked my one Dools, which my Aunt gifted. I lived for 2 years with my aunt in childhood, and whenever she went out of the station, she always brings something for me, like, sometimes she gave me dresses, eatable or tous. Once she visited Delhi to meet my uncle after 1 year, and she came back, she gave me one electronic doll. It was alluring, it was packed in the large box, and I enthusiastically opened it, and I was over the moon. Inbox, there was a doll in laying position who wore a sparkling night suit with a high ponytail. To be fair and square, it was actually adorable.

In its hand, a small book was held in which some Alphabet from A to L and a few animals names we have written. Whenever I turn on its button, it starts to speak some alphabets and animals names in a beautiful tone mentioned in the book. I always kept her with me, and even still, I have this doll, and I keep it on my bed whenever I go to sleep. No doubt, it is a materialistic thing, but I have some emotional attachment with it because the aunt who gave me it is my favourite one, and I was never supposed to staying away from my aunt as well as from my doll.

Follow-ups Talk about a toy you liked in your childhood

Question 1 What is the difference between girls’ and boys’ toys?

Answer – There is a vast difference between girls and boys toys. Girls paper toys like dolls and other toys related to the house equipment like utensils but boys like adventurous toys such as robots, cars, artificial weapons.

Question 2 Do you think toys really help in children’s development?

Answer – Yes, toys play a vital role in children’s growth. They help to improve their cognitive domain by increasing their imagination power. for example, a girl who plays with a doll assume doll as her best friend and talks to her and when boys play with their cars, imagine that they are driving them in real life

Question 3 Does modern technology influence children’s toys?

Answer – yes, there is a great impact of technology on children’s toys. Nowadays, toys are more designed and almost look like a real one as well as a single boy can be converted into another toy like a car can be converted to robot and robot into the car. They were long-lasting as well, but in the past, toys were made of clay, and the qualities were not good enough; they could easily be broken, and there were not different options to choose from.

Question 4 Have we lost our hand skills such as sewing?

Answer – Yes we lack the behind in many skills like because in the past most of what was done by hand like embroidery, weaving sweaters but now it is replaced by modern equipment like a machine only a few people know about it.

Question 5 What toys are popular with kids in India today?

Answer – In India, I think kids preferred the same type of toys as the past kids because Girls always preferred dolls and boys preferred cars. But now, in the modern era, there are much more options of the same product to selected like school dolls, fashion dolls and racing cars and simple cars.

Question 6 Do you think playing with electronic toys has a good influence on kids?

Answer – Yes, electronic toys have a great impact on kids. An article was published by Jama in 2015 in which he mentioned that the toys which produce light, words, song decrease the quality and quantity of language of kids than those toddlers who play with non-battery operated toys.

Question 7 Which do you think is better for children to play with toys alone or with other kids?

Answer – In my viewpoint, children should play with other kids because it has many benefits. Firstly, they interact with each other and try to speak more, which help to improve their communication skills. Secondly, if the play with e others kids increases the feeling of brotherhood, and they know about the team spirit and unity.

Question 8 How do you think toys will change in the future?

Answer – Because of the advancement of technology, it is pronounced that the toys of future kids will be different relative to today. I think, in the upcoming days, the toys would be more advanced, like they would listen to the command of toddlers, and they would be designed with funky style and look more alluring than today.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read Describe an Art and Craft Activity that You Had

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top