Shop & weekends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (1)

Shop & weekends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Shop & Weekends IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Shop & weekends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you make a list when you shop?

Answer – Yes, I do make a list as it helps me in remembering things while shopping.

Question 2:- Do you make a list of your work? Does it work?

Answer – I always prepare tasks for the day and even use sticky notes to keep them handy, and yes, it works for me as I set goals according to it.

Question 3:- Why don’t some people like making lists?

Answer – I think people make take this as a tiring job or they make have a good memory to remember every task today.

Question 4:- Can you name products or materials that are commonly recycled?

Answer – In our country, mobile phones are commonly recycled as most of their hardware is a build-up of copper, and they have chips and circuits which can be recycled or can be used somewhere else.

Question 5:- Why have people’s attitudes towards recycling changed over the last several years?

Answer – I think the main reason for this is global warming, and people are becoming environmentally friendly.

Question 6:- Do you think recycling is important?

Answer – Yes, I think it is important as by doing this we can reduce the global waste and save our planet and living habitat.

Question 7:- What do you do in your spare time?

Answer – I mostly play games or watch the discovery channel whenever I get free time. I have got a few friends with whom I create a clan, and we do online gaming.

Question 8:- What do you usually do at weekends?

Answer – On weekends I spend most of my time with my dog, and then I clean my cycle and car, and after that, I spend my remaining day with my friends or family.

Question 9:- Do you think it is important to make the most of your weekend?

Answer – I don’t think so, People have a very hectic schedule this day, and on weekends they may just want to be in their bed for the whole day, and even I do the same thing many times.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top