IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & Colours ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Weather & colours ) Questions With Answer

Question 1:- What’s the best season of the whole year?

 Answer- Well, I believe the best season of the year is winter. I love winters because in this season I can eat healthy food and go to the gym daily and also I can travel to the mountains with my family because I love the snow that’s why I love winters.

Question 2:- What do people normally do in that season?

 Answer- People eat my things which I think they can only eat in winter like Fish, meat and many more. In my hometown, people can fly kites and eat peanuts and enjoy the afternoon weather.

Question 3:- What’s the weather usually like in your country (or, your hometown)?

 Answer- In my hometown, this weather looks amazing, and I really enjoyed it. Like last month I went to the hill station with my friends, and we had a blast out there. We play in the snow and also at night we do a bonfire and listen to live music. I think that was an amazing experience of life till now.

Question 4:- How is the weather here different from the weather in your home country?

 Answer- Well, I think the weather here is totally different because I enjoy all types of weather summer, monsoon, and winters. I live on the north side of the country, but I the south side there is only one type of weather which is summer.

Question 5:- What colours do you like?

 Answer- I like the black colour the most. I think that classy black colour of all other colours. I mostly purchase black colour things like black bags, shoes and clothes. Like last Sunday I went shopping with my mom. I purchased the black jacket for myself, and it really suits me.

Question 6:- What’s the most popular colour in your country?

 Answer- in my country, all colours are very popular, but I think the most popular colour is red girls love to wear red colour, and I think everyone like the red colour easily.

Question 7:- Do you like to wear dark or bright colours?

 Answer- well, I like to wear dark colours rather than bright colours. I think it suits my personality. Like last month at my friend’s wedding, I stitched a suit of a Wine colour, and it really suits me. When I wear it at the wedding, everyone praises my suit.

Question 8:- What’s the difference between men’s and women’s preferences for colours?

 Answer- I think men prefer the dark colour because it really enhances their personality, but I believe in girls every colour looks different because they can carry any colour with confidence and they can easily wear any colour.

Question 9:- Do colours affect your mood?

 Answer- Yeah, colour effect because when I get my type of colour in shoes, clothes and an accessory, my mood is boosted up.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top