IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer (2)

IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 (Neighbourhood ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer

Question 1:- Where are you living now?

Answer- I’m currently living in kozhencherri. It is a small town in the Pathanamthitta district of Kerala. I’ve been living here for the past 25years.

Question 2:- Do you like the area that you live in?

Answer- Yes, of course, there are many tourist spots near my home town. There is a small bridge near my home. I usually go there in the evening to see the magnificent view.

Question 3:- What do you like most about where you live?

Answer- I love the educational facilities in my hometown. There are 3primary and secondary schools, including two government-funded schools. Scholarships and support have been provided to all the students who are financially backward and excellent in academics.

Question 4:- What is the neighbourhood like where you live?

Answer- Well, my neighbourhood is quite friendly. All of them are helpful too. Whenever there is one problem with me, my neighbours stand together with us and solve the problem.

Question 5:- What can be improved in the area where you live?

Answer- Well, There are no theatres in our home town. We have to travel around 13kms in order to go to the nearest film centre. This is the one area where improvements can be made. The people in my locality have talked to the necessary authorities to get this done.

Question 6:- Do you know any famous people in the area that you live in?

Answer- Yes, there is one famous YouTuber residing in my area. His name is Sujith. he has around a 1.1million followers on Instagram and YouTube.He posts travel and food videos through these platforms. It’s very useful to others. Many people get admire his videos and make trips.

Question 7:- Do you intend to stay in this area in the future?

Answer- Currently, I am planning to go abroad for my higher studies. After completing my studies, I prefer to come back to this place and live here peacefully.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top