High School IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (3) (1)

High School IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

High school IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


High school IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Are you still in contact with your friends from high school?

Answer – Yes, I have contact with only a few friends.

Question 2:- What is your high school like?

Answer – My high school name was SNDP HSS Aluva. It’s near my hometown. It’s a good school with good academic results.

Question 3:- What happened on the first day of high school?

Answer – I still remember my first day at my high school. I came to school with my mother and searched for my class suddenly one girl came to near me and asked about the same class which I searched then we both searched the class and found, so I got one friend at that day still our friendship continued.

Question 4:- Did your parents choose your secondary school (= high school) for you?

Answer – No, I decided to join this school because I want the subject of commerce with it only provide few schools in my hometown so this is the one of the best school provides the same course so chosen to join that school.

Question 5:- What subjects did you study in secondary school (= high school)?

Answer – As I mentioned that I completed commerce with it in SNDP HSS Aluva.

Question 6:- What was your favourite subject ( = class) in secondary school? (= high school)

Answer – My favourite subject was business study’s because I like to learn about business and business terms, brands and all.

Question 7:- And which class (= subject) did you like the least? (Why?)

Answer – I like all my classes because my teachers give good sessions with us, but sometimes I am fed up with the economic class because a lot of equations make my study a little hard.

Question 8:- Which secondary school subject do you think is most useful for people in adult life?

Answer – Accountancy is the most useful subject because it’s full of maths so if we can easily calculate maths in future as well as after commerce most people choose to study subject with commerce background, so commerce back born is accountancy, so it was helpful for the people who choose commerce based subjects.

Question 9:- What part of your secondary school education did you enjoy most? OR Did (do) you like your secondary school life?

Answer – Yes, I enjoyed my higher secondary school because I got many friends and good teachers from my higher secondary school. We celebrated every function on annual days and all, so that’s one of the best parts of my life.

Question 10:- How do you feel about your high school (secondary school)?

Answer – That was a wonderful memory for me, and I enjoyed the all days in my high school days, and that was a very happy moment.

Question 11:- Why did you choose to attend (= to go to) that particular school?

Answer – Because I want to study commerce field, so my higher secondary school was the best choice for commerce school in my home town, so I have chosen my high school.

Question 12:- Which class did (do) you enjoy the most? (Why?)

Answer – I enjoyed my plus one class time because I got many other friends from different schools and a lot of celebration days, art days and many holidays also so I enjoyed my plus one school time.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top