Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (3) (1)

Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Emails IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Emails IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you often write (or send) emails?

Answer:- I do not write often write or emails. When I do some official work at that time, I usually write and send the email to a specific address.

Question 2:- What do you write about?

Answer:- I mostly reply to the email. Moreover, sometimes I share Ms word as well as excel sheet.

Question 3:- Do you think emails are useful?

Answer:- Yes, of course, emails are beneficial for us because it is time-consuming and convenient.

Question 4:- What kinds of emails do you send and receive?

Answer:- Before, I worked at a private school: at that time, I sent an official email regarding work.

Question 5:- Do you think it is a good thing that some companies send out letters/spam emails for the purpose of advertising?

Answer:- Now the time as advertised. Yes, it is a good way for companies to promote themselves through spam and letters on email.

Question 6:- How often do you write letters?

Answer:- When I submit any documented time, I frequently write letters.

Question 7:- What do you write about?

Answer:- Firstly, I check the email. If the email is about admonition, I will write about what documentation is necessary or not.w

Question 8:- On what occasions do you write letters?

Answer:- I do not write letters about any special occasions. I mostly write letters when I require.

Question 9:- Do you like writing letters to your relatives and friends? (why/why not?)

Answer:- Well, I am not writing a letter to my friends and relatives since I talk with them on the phone.

Question 10:- Do you and your friend keep in touch by (handwritten) letter?

Answer:- No, my friend and I do not touch by handwritten letter because we connect each other by a social app like WhatsApp, Facebook and so on.

Question 11:- How do you keep in touch with your friends and relatives (by email, letter, by phone or by any other way

Answer:- I keep in touch with my friends or relatives by phone or some social app like Instagram, Facebook, Twitter, and Snapchat.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also read: Describe a person who you think wears unusual clothes

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top