Describe an Occasion when You Paid More than Expected (5)

Describe an Occasion when You Paid More than Expected

Describe an occasion when you paid more than expected; You should say

  • What it is?
  • How much did you spend on it?
  • Why did you buy it?
  • And explain why you think you spent more than expected.

Sample Answer of Describe an Occasion when You Paid More than Expected

Well, I am frugal splendour, and I don’t love to spend a lot of money on items, but sometimes it is a time when I have to spend unexpectedly today I would like to talk about this when I went to the street market
it was my sister’s wedding, and I had to look very nice there so I prefer to go to the market where I can get new clothes with a modern design and when I go to the shops I like the embroidery lehenga which is 5000, and it was out of my pocket, but then also I buy it, and after that, I went to shoe store from there I have bought heels which were of 1000 rupees, and it’s also out of my budget then I went to accessory stores where there are so many different kinds of accessories which matches my lehenga and yes then I went to makeup shop from there I bought so many branded make UPS then it was the day come where I have to look nice in this outfit and when I reach to the location I met my sister, and she told me that she bought this same dress at a lower price from meesho app after that I felt very disappointed by listening to her talk then I said these incidents to my friends and family members.

Follow-ups of Describe an Occasion when You Paid More than Expected

Question 1:- Do you often buy more than you expected?

Answer- Yes, sometimes there will be a situation where I have to buy without any thinking. For instance, when I go street shopping, I buy a lot of products, but from my home, I didn’t expect that I could purchase all things.

Question 2:- What do you think young people spend most of their money on?

Answer- Teenagers are furious about electronic gadgets and modern clothes. They love to buy different things every day by watching on social media or by peer pressure too.

Question 3:- Do you think it is important to save money? Why?

Answer- It is crucial to saving each and every income the reason behind this fact is that it may be useful in future and in the bad situation of others one can help them through giving money.

Question 4:- Do people buy things that they don’t need?

Answer- It depends upon the quality means if the product is new and at a discount, then the person will buy instantly because they have a fear of not getting the same products in that brand.

Question 5:- What kind of expensive things do people like to buy?

Answer- Laptop mobile phone, kitchen appliances accessories and latest clothes are the most trendings as well as not cheapest in this contemporary era. and many people are buying it.

Question 6:- Is being rich always advantageous?

Answer- It depends upon individuals like some are very hard workers in making money, and they live fit and Happy lifestyles, but on the other hand, there are many millionaires who have sedentary lifestyles and become too lazy to work physically, so in this case, they can be part of health diseases such as obesity, diabetes and many more.

Question 7:- Are review sites useful for buyers?

Answer- Yes, one can get to know about product originality, and it is easy for buyers to purchase it by saying the reviews which are provided on their website.

Question 8:- What Do You Think about the Expenditure on Unexpected Things?

Answer- Expenditure means spending amount of cost which is expected Li and unexpected things can be bought or give to someone such as if there is a someone birthday party and we thought to give a watch, but it is not available, and we buy wallet which we had never given to them, so it was an unexpected thing for them too.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top