Accommodation & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (1) (1)

Accommodation & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Accommodation & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Accommodation & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you live in a house or a flat?

Answer –  live in a flat. The three-story building on the first floor back with a three-bedroom apartment, two toilets, one sitting room and a kitchen.

Question 2:- Is it a big place?

Answer – Yes, it’s a big place because it contains my nuclear family well with a lot of space.

Question 3:- How long have you lived there?

Answer – We have been here for good seven years now because it’s the best place to train a child and at the centre of my workplace and my hubby business place.

Question 4:- What do you like about living there?

Answer – As I said before, it is close to my workplace and husband business area. Even it is a stone throw to my kid’s school, with enough security.

Question 5:- Is there a garden in the place you live in?

Answer – Yes, but just a small garden used to beautify our yard by our landlord, which has been trimmed every last Saturday, which is sanitation day.

Question 6:- Do you prefer hot weather or cold?

Answer – I prefer the cold season because we are due to sleep well either power supply is on or off. No heat rash on my kids, which makes them uncomfortable if there’s a heat rash.

Question 7:- Tell me about the weather in your country at different times of the year?

Answer – We have three different seasons in my country, dry season, which sets in by September to the middle of January, harmattan from January to March with harsh weather combined with dew then a rainy season from March to September beginning.

Question 8:- Which time of the year did you enjoy the most when you were a child?

Answer – When I was a kid, I loved the rainy season best because I loved entering inside rain.

Question 9:- Do you (usually) pay attention to the weather forecasts?

Answer – Yes, I love the weather forecast because it directs my movement for the day. Wheater to go out with an umbrella.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also Read Television and Radio IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top