Time Management IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer (3) (1)

Time Management IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Time Management IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Time Management IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Are you ever late for anything?

Answer:- Honestly, yes, I being late many times for my college lectures, and many times I have been late for many functions and most of the time in exam halls.

Question 2:- What excuses do you use when you are late?

Answer:- Generally, I used to tell about the genuine reasons, many times I woke up late and that’s why I was late in college, during exam time I was nervous and scared because I’m not prepared well for exams, I told genuinely and true reasons for being late.

Question 3:- What excuses do people have when they are late?

Answer:- Yes, different people have their own reasons, most of the people are late because of the traffic in which they are stuck, and that was the real reason of being late, and one more reason is there Vehicles got punched off these are some reasons usually people told.

Question 4:- Are you good at organizing time?

Answer:- Yes, I’m good at time management, but sometimes because of some unwanted Reasons, I have to be late for something.

Question 5:- How do you usually organize time?

Answer:- I usually fix the schedule of my whole day on my mobile phone as whenever I forget, I will easily look at it and continue my work according to schedule. Moreover, I set up a reminder tone for my special and important works.

Question 6:- Do you think planning is important for time management?

Answer:- Definitely, yes, planning is very crucial to make time management; without knowing the actual plan, we will not be able to make a schedule of something, so planning things are important.

Question 7:- Why do you think some people pay to learn time management?

Answer:- Some people are usually late, and that things put a bad impact on the other people in the office. Being late on a daily basis will change the thinking of your office friends and boss so at that time person should learn the time management lessons to put a good impact on the boss and his friends.

Question 8:- Do you think children should learn to manage time?

Answer:- Definitely yes children should learn about how to manage time, that will beneficial for them in their academics, and by knowing time management lessons they also learn to give appropriate time to there study, sports and other things.

Question 9:- Why do some people find it hard to follow their plans?

Answer:- Some people are inconsistent, and because of that, they do not follow the plans, they are distracted with many things, and they are unable to focus on one thing, and that’s why they are unable to follow plans.

Question 10:- How would you teach your children time management?

Answer:- Firstly I will teach the importance of time in life to my children, then I will show many examples, pros of time management, and by this, they will definitely understand how to organize time.

Question 11:- Do old people and young people manage time in a similar way?

Answer:- No there is a big difference in time management of old and new people, old people manage their time in a very useful way, they put their all-time in the things which are useful and important while new people have no idea about where to invest their time. Today’s people add up many unnecessary things in their time organization which is unworthy.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also read: Talk about a Country where You Would like to Work for a Short Time

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top