Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers (2) (1)

Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers

Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions with Answers

Question 1 Do you often read newspapers?

Answer – Yes, I read the newspaper daily in the morning and read the newspaper when I’m travelling, which makes me not feel bored.

Question  2 Which do you prefer reading, magazines or newspapers?

Answer – I prefer reading newspapers to magazines because newspapers give us worldwide information. However, magazines mostly focus on a single topic or person.

Question 3 What kinds of (types of) newspapers (or magazines) do you usually read?

Answer – I read both my native language, Telugu newspaper, and The Hindu English newspaper. The Hindu newspaper gives worldwide news, improving my vocabulary, whereas the Telugu newspaper gives local information.

Question 4 How old were you when you first started to read newspapers?

Answer – I started to read my native language newspaper when I was in 5th standard, the first newspaper.

Question 5 Do you think it’s important to read newspapers? (Why?/Why not?)

Answer – I think reading newspapers is important because newspapers improve knowledge in various business, government sectors and also improves general knowledge.

Question 6 Why do (you think) people read newspapers?

Answer – Some people read newspapers for fun, that is, they go through some parts of the newspaper like movies and sports. However, some other people make it a serious habit

Question 7 What different types of newspapers are there in India?

Answer – Newspapers are printed in different languages in India, and also, they are exclusive newspapers on business and sports.

Question 8 Do you care about the news?

Answer – Yes, I do care about the news because it makes me be up to date about my country, locality and world

Question 9 What kinds of news do Indian people read in newspapers?

Answer – Most of the Indian people read sports news,movies news and Indian politics news in newspapers

Question 10 What are some methods that newspapers use to attract readers?

Answer – Newspapers attract the user by highlighting the headings of the news and by providing colourful pictures of that particular news.

Question 11 What influence do you think newspapers have on society?

Answer – Newspapers influenced societies to be up to date about the world, country,state, locality and their society

Question 12 Do you think the Internet is a good way to get news?

Answer – Yes, nowadays the amount of newspapers readers have been declined due to internet news. Internet news is sometimes 100% legit or sometimes fake that is mostly on social media.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Also, Read You Saw an Advert in the Newspaper Asking for Volunteers

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top