IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer (1)

IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Neighbourhood ) Questions With Answer

Question 1:- Where are you living now?

Answer- Currently, I reside in a town called East Legon in the Greater Accra region of Ghana.

Question 2:- Do you like the area that you live in?

Answer- Yes, as a matter of fact, I do a lot. My area has a beautiful and serene environment with tight security and outstanding hospitality.

Question 3:- What do you like most about where you live?

Answer- I like how peaceful the place is. And because of a close-by police station, we have the utmost security, so I feel safe walking around even at night.

Question 4- What is the neighbourhood like where you live?

Answer- The neighbourhood is mostly quiet during the day. This is because it is full of businessmen and office workers who are mostly at work during the day. So I will say it’s very peaceful and quiet.

Question 5:- What can be improved in the area where you live?

Answer- My neighbourhood has almost every necessary social amenity one can wish for. However, it would be great if we could get our own cinema. The nearest one is about an hour-long drive away, so it would be great to have one close by.

Question 6:- Do you know any famous people in the area that you live in?

Answer- Yes, quite a lot of famous people live there. For example, Stephen Appiah, who played for the Black Stars and Juventus. He lives about five blocks across the street. Shatta Wale also bought a big mansion there last year, so there are quite a number of famous people there.

Question 7:- Do you intend to stay in this area in the future?

Answer- Currently, I have no plans of moving out because of how peaceful and secure it is there. However, I might relocate if the reason is good enough. Never say never, right.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top