Describe an Item of Clothing that Someone Gave You Recent Speaking Cue Card

Describe an Item of Clothing that Someone Gave You: Recent Speaking Cue Card

Describe an item of clothing that someone gave you

  • What the clothing was?
  • Who gave it to you?
  • When do you get it?
  • And explain why this person gave you the clothing?

Sample Answer of Describe an Item of Clothing that Someone Gave You

Everyone loves to get some new clothes from someone. Today I am going to talk about someone who gave me an article on new clothing. Recently I got a beautiful indigo Kurti from my sister. It is a long Kurti with small embroidery words at the bottom and at the sleeves and also without side slits. I got this Kurti when my sister came back from Chennai after a long year of working there as a nurse. As sisters, we always share and exchange clothes and other accessories. I love her choice of selection and her sense of fashion. I would always try on her dresses whenever she was not at home. One day I got to know about the reunion day at our school, and my friends were all coming. As a result, I tried this. Further, it gave me a mature look which I always wanted. I asked her many times to allow me to wear it, and surprisingly she had already kept it for me earlier because it didn’t fit her. As a result, she ended up handing over the Kurti to me.

Follow-ups of Describe an Item of Clothing that Someone Gave You

Question 1:- What kinds of clothes do people wear after work?

Answer- I think that people wear comfy clothes such as hoodies and pyjamas for extra comfort from a long day of work.

Question 2:- What kind of clothes should people wear at work?

Answer- In my opinion, people should wear professional clothes such as coats and suits which make them feel like a representative of a reputed company.

Question 3:- Where do People buy clothes in your Country?

Answer- In my country, people buy clothes from stores such as max, reliance trends and even local dress stores.

Question 4:- Do you think students need to wear school uniforms?

Answer- Yes, I think that students should wear school uniforms in order to represent equality between every student.

Question 5:- Do you think the Internet influences the fashion industry today? Why?

Answer- Yes, of course, the internet has a vital role in influencing people’s choice of fashion because people are more interested in trends which are seen on the internet.

Question 6:- Who must wear trendy clothes, youth or older people? Why?

Answer- I think anyone can wear trendy clothes irrespective of age.

Question 7:- What are the benefits of the fashion industry to a country?

Answer- It influences people to be more fashionable compared to other countries.

Question 8:- Why do people wear different styles of clothing?

Answer- People wear different kinds of clothing according to their choice and comfort.

Question 9:- Why do some companies have uniforms for their employees?

Answer- Uniforms are implemented by some companies as a source of identification and reputation.

Question 10:- Who do you think purchases designer clothes usually?

Answer- Youth are the ones who usually buy designer clothes because they are more concerned about new trends and fashion.

Question 11:- Does it depend on the age of people? Why?

Answer- Yes, it depends upon the age of the people because old people don’t care about any designer clothes .they only want to get dressed in simplicity.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top