Describe a Family Member that Did Something that Made You Feel Proud (3)

Describe a Family Member that Did Something that Made You Feel Proud

Describe a family member that did something that made you feel proud; You should say

  • When did it happen?
  • Who is this person?
  • What did the person do?
  • And explain why you felt proud of him/her.

Sample Answer of Describe a Family Member that Did Something that Made You Feel Proud

This was about five years ago when my younger brother Damian was about 12 years old. I quite remember it was a Friday afternoon when it was his turn to do the dishes, but he ran off to play football outside. He came home later that night and sneaked into his room to sleep. The next morning my dad called him and grounded him for a day. He was not supposed to either watch TV, use his phone or go outside. He was also to mow the grass. He was sitting on the sofa waiting till evening to do the mowing as the sun was scorching that afternoon. Then in came two of his friends with a laptop. My brother is the best gamer in the neighbourhood, and they brought it to him that they were stuck at a level in this game they were playing, so he should pass the level for them. My brother seeing an opportunity, struck a bargain with them to play the game in exchange for them to mow the yard. To my utmost surprise, these boys agreed and went straight to the task. I felt so proud of him, looking at him smiling and playing video games while these poor children did their punishment for him. What a great opportunity and a great bargain he struck. From that day, I nicknamed him “the bargainer”.

Follow-ups of Describe a Family Member that Did Something that Made You Feel Proud

Question 1:- When would parents feel proud of their children?

Answer- I think when children are able to achieve something in life. Like when they complete high school or college. Especially when they get good grades. Or when they become good and responsible adults.

Question 2:- Should parents reward children? Why and how?

Answer- Yes, I think rewards are necessary for a child’s life. Rewards motivate children to do better. For example, getting a reward like taking them to a theme park or to see their favourite movie for a good grade this year can motivate them to get a better grade next year.

Question 3:- Is it good to reward children too often? Why?

Answer- Although rewards are good, I think too many of them makes them lose their value. When children are rewarded too often, they feel like it’s a usual routine, so there is nothing special about it.

Question 4- On what occasions would adults be proud of themselves?

Answer- Most importantly, I think parents feel proud when they are able to take good care of their children. Like when a single parent is able to put the children through school, and they become great people someday, they feel very proud.

Question 5:- What can children do to make their parents proud?

Answer- I think children should be obedient and good kids, get good grades and all. When children do these, parents feel like they are the best parents in the sun.

Question 6:- What did you do to make your parents proud when you were young?

Answer- I think that was when I was awarded the best student when I graduated from high school. I was 17 years old then, and I think that smile on my mom’s face was pure pride as I received the prize.

Question 7:- What characteristics of yours make you proud?

Answer- One thing about myself is that I am relentless. When I set a goal on my mind, no obstacle swindles my will. I worked hard at it until I realized that goal.

Question 8:- When was the last time that you felt proud of yourself?

Answer- It was two years ago when I graduated college. I set a goal in the first year of college to either become the best student or be among the best. In the end, I received the best student prize, and I felt on top of the world.

Follow Us on IELTSFever Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top